Isnin, 3 Ogos 2009

Wang Kertas- Lima Ringgit Siri Kedua / Bank Notes-Five Ringgit Second SeriesRekabentuk baru dimuka hadapan dibahagian kiri.

Wang Kertas- Satu Ringgit Siri Kedua / Bank Notes-One Ringgit Second SeriesSiri kedua wang kertas RM1 yang telah dikeluarkan pada 16 Januari 1984 dan terus digunakan selepas perlantikan Gabenor Bank Negara ketiga iaitu Tan Sri Dato'Jaffar Hussein pada Jun 1985.

Wang Kertas- Dua Puluh Ringgit / Bank Notes-Twenty RinggitNilai baru RM20 telah diperkenalkan oleh Bank Negara pada 1 September 1982 dengan ditandatangani oleh gabenor Bank Negara ke 2 iaitu Tan Sri Abdul Aziz Bin Haji Taha.

Wang Kertas- Lima Ringgit Siri Kedua / Bank Notes-Five Ringgit Second SeriesSiri kedua wang kertas RM5 telah dikeluarkan pada 16 Januari 1984 dan masih ditandatangani oleh Gabenor Bank Negara kedua iaitu Tan Sri Abdul Aziz Haji Taha.

Reka bentuk muka hadapan berdasarkan reka bentuk lain songket dan dimuka belakang memaparkan Istana Negara, istana rasmi DYMM Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong.

Wang Kertas- Satu Ringgit Siri Kedua / Bank Notes-One Ringgit Second SeriesSiri kedua wang kertas RM1 telah dikeluarkan pada 16 Januari 1984 dan masih ditandatangani oleh Gabenor Bank Negara kedua iaitu Tan Sri Abdul Aziz Haji Taha.